leien

Leien zijn geschikt voor alle soorten gevels, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Ze worden het vaakst toegepast op blinde gevels (gevels waar later nog tegen gebouwd wordt). De verschillende formaten, de verschillende kleuren, en de vele manieren van plaatsing zorgen voor een gepersonaliseerde gevel.

 

Soorten

Er zijn verschillende soorten leien. De kleuren en de vorm kan zelf gekozen worden. Er zijn de klassieke grijstinten maar ook kan er gekozen worden voor trendy kleuren. De vorm kan ook verschillend zijn, rechthoekig, ruitvormig, afgeronde hoeken,…

Voordelen

  • Zeer lange levensduur
  • Het materiaal ademt en beschermt de isolatie
  • Weinig onderhoud nodig
  • Licht gewicht dus ideaal voor renovatie
  • Hetzelfde materiaal voor het dak en de gevel
  • Gemakkelijk te verwijderen als er tegen de gevel aangebouwd gaat worden

Afwerking

Leien gaan perfect samen met andere bouwmaterialen. Steeds meer bouwheren kiezen tegenwoordig voor de combinatie van leien met hout of steen. Natuurlijk of vergrijsd hout valt mooi te combineren met een zacht- of donkergrijze vezelcementlei. Ook de combinatie van een strak leien dak met een ruwe baksteen is voor velen een echte voltreffer.

Trapdekking

Naast de kleuren kan je ook spelen met patronen. Vroeger zag je leien voornamelijk in ruitvorm, maar ondertussen zijn er diverse manieren om de leien te positioneren. Dankzij de verschillende patronen creëer je allerlei architecturale effecten. Zo bepaal je dus zelf het uiterlijk van jouw woning.

 

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.