dakpannen (2)

Moeten de dakpannen van jouw woning vervangen worden? Schakel dan de hulp in van Roofdesign. Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van de woning. Er zijn verschillende soorten dakbedekking waaruit je kan kiezen. De meest voorkomende dakbedekking is de dakpan. Naast de verschillende materiaalsoorten en verschillende kleuren kan je ook nog kiezen uit diverse uitvoeringen. Er zijn twee soorten dakpannen waaruit je kan kiezen als je de dakpannen van je woning wilt vervangen: betonnen dakpannen en keramische dakpannen.

Jouw dakpannen laten vervangen

Als je je dakpannen wilt laten vervangen door ons dakwerkbedrijf, dan heb je de keuze uit twee soorten dakpannen:

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen of kleidakpannen zijn, zoals de naam het al verklapt, vervaardigd uit klei. Je herkent deze dakpannen door hun natuurlijke look. Deze pannen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Het voordeel aan klei is dat ze van de kern uit hun kleur verkrijgen en daardoor dus geen kleur verliezen. In eerste instantie hebben deze pannen een mat uiterlijk. Als je liever een glanzende afwerking ziet, kan dat natuurlijk ook door het glazuren van de pan. Een tweede voordeel is dan dat de pannen nog een extra beschermlaag krijgen. Als je kiest om de dakpannen van je woning te vervangen door keramische dakpannen, dan opteer je voor pannen die zeer lang meegaan, tot wel 100 jaar zelfs. Het is een investering die de moeite waard is. Omdat de klei gebakken is, kan de vorm zich behouden en voorkomt het scheuren en barsten. Daarnaast zijn keramische dakpannen enorm sterk, ze beschermen tegen water en alle andere weersomstandigheden, maar zijn wel goed luchtdoorlatend. In combinatie met de juiste isolatie kan je daaruit alle voordelen halen.

VOORDELEN

  • Natuurlijke uitstraling
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Behouden van kleur en vorm
  • Lange levensduur

Betonnen dakpannen 

Het aanbod aan betonnen dakpannen verdeelt zich in twee soorten, namelijk vlakke en golvende pannen. Welke te kiezen is afhankelijk van het type woning en wat je zelf verkiest als je de dakpannen van je woning in de Kempen wilt vervangen. De vlakke dakpannen passen bijvoorbeeld beter bij een hoeve, terwijl de golvende pannen perfect zijn voor een moderne blokwoning. De betonnen pannen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Deze soort pannen gaan echter niet zo lang mee als de keramische dakpannen. Ze gaan ongeveer 30 jaar mee. Dat is voor een stuk afhankelijk van de ligging van de woning.  Het voordeel is dan weer dat de betonnen dakpannen goedkoper zijn dan keramische dakpannen. Daarnaast zijn ze meer ecologisch ten opzichte van klei, aangezien klei wordt gebakken en beton niet.

VOORDELEN

  • De pannen kunnen snel gelegd worden.
  • Ze zijn ecologisch ten opzichte van keramische pannen.
  • Betonnen pannen zijn goedkoper.
  • Deze pannen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Laat jouw dakpannen vervangen door onze experten

Als je je dakpannen wilt laten vervangen, dan mag je er zeker van zijn dat het project vlot verloopt. Dat komt door onze ruime ervaring als dakwerker . Heb je vragen over onze andere diensten, zoals het laten vervangen van je dakgoten of het laten plaatsen van een daktimmer? Neem dan contact op met ons via het nummer +32 78 78 77 80, via het e-mailadres info@roofdesign.be of via het contactformulier. Het vervangen van je dakpannen of andere dakwerken is zo gebeurd met ons aan je zijde.

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.