leien3 (1)

Zou je graag een leien dak laten leggen? Dan kan je rekenen op de experten van Roofdesign. Leien daken zijn al zeer lang in de running. Ze worden nog steeds regelmatig gekozen als dakbedekking. Leien passen bij elke stijl van woning, zowel moderne als authentieke gebouwen zullen mooi ogen met leien als dakbedekking. Er zijn twee soorten leien, namelijk kunstleien en natuurleien. Kunstleien worden geproduceerd uit vezelcement, terwijl natuurlijke leien uit natuursteen bestaan. Ontdek welk type leien dak jij kunt laten leggen.

Een leien dak laten leggen door een ervaren dakwerkbedrijf

Als je een leien dak wil laten leggen door ons dakwerkbedrijf, dan moet je enkele keuzes maken. Zo kies je uit de twee soorten leien. Kunstleien en natuurleien behoren dan wel allebei tot dezelfde categorie, maar er zijn toch wel enkele duidelijke verschillen. Het grote verschil zit in de kwaliteit en de duurzaamheid.

Natuurleien 

Het grote pluspunt van natuurleien is de duurzaamheid. Het is zeker niet de goedkoopste soort dakbedekking, maar het is de investering zeker en vast waard. Deze lei is een natuurlijk product en daarom is niet elke lei exact hetzelfde, wat de lei authentiek en speciaal maakt. Natuurleien zijn verkrijgbaar in een aantal kleuren, maar dat blijft beperkt door hun natuurlijkheid. De populairste kleur is de donkere antraciete lei.

VOORDELEN

  • Lange levensduur
  • Authentieke uitstraling
  • Weinig onderhoud
  • Bestand tegen alle temperaturen

Kunstleien 

Meestal wordt er gekozen voor kunstleien, ze zijn goedkoper dan de natuurleien. De keerzijde van de medaille is dan ook dat ze niet zo lang meegaan als natuurleien. Door het feit dat kunstleien gemaakt zijn van vezelcement, is het aanbod veel groter qua kleuren en groottes.

VOORDELEN

  • Interessant qua prijs/kwaliteit
  • Ruime keuze
  • Meer opties qua plaatsing
  • Kleuren komen overeen

Laat je bijstaan door experten voor het leggen van een leien dak

Weet je niet meteen of je een leien dak of een EPDM dak moet laten leggen? Of wil je ons ook inschakelen voor het laten plaatsen van een daktimmer? Voor al je vragen, kan je contact opnemen met ons via het nummer +32 78 78 77 80, via het e-mailadres info@roofdesign.be of via het contactformulier. Wij helpen je als ervaren dakwerkers graag verder.

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.