metaal

Metalen gevelbekledingen bestaan al verschillende jaren maar zijn de laatste tijd meer trendy geworden. Geveldesign gaat zeker mee met de nieuwe trends en kan deze dus ook aanbieden. Meestal wordt er bij een metalen gevel gedacht aan een loods of garage. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, het kan natuurlijk ook voor een traditionele woning. 

Soorten

De metalen gevel heeft verschillende vormen. Dit zijn de meest gebruikte vormen:

 • Golfkarton of reliëf plaat: De componenten worden versterkt. Het geeft het gebouw ook een bijzondere uitstraling. 
 • Caissons of cassettes: dit zijn platte elementen van beton die verschillende groottes hebben. Alle vier zijden zijn zo gebouwd zodat ze sterker zijn, ze kunnen ook “onzichtbaar” worden bevestigd. Deze manier wordt minder gebruikt, maar is ideaal voor het versterken van twee scheidingswanden die tegenover elkaar liggen. Het systeem is gemakkelijk te gebruiken. 
 • Leisteen of keramische tegels: het zicht van leisteen of keramische tegels kan worden gereproduceerd met metaal
 • Gevelbekleding, lijkt qua uiterlijk op houten bekleding of vezelcement bekleding.
 • Sandwichpaneel: het heeft een golvend of plat uiterlijk. Het sandwichpaneel bestaat uit twee betonplaten, deze zijn van elkaar gescheiden door thermische isolatie. De panelen kunnen aan elkaar worden gemonteerd.

 

Voordelen

 • Omdat metalen gebouwen zuiniger zijn worden ze meermaals gekozen als industriële gebouwen.
 • De gebruikte materialen zijn sterk, flexibel, licht in gewicht en veelzijdig 
 • Gemakkelijk combineerbaar met andere materialen
 • Meerdere opties om een bepaalde vorm of kleur te selecteren. 
 • Ontwerp en installatie metalen constructies gaat veel sneller (prefabricage in de fabriek en snelle montage ter plaatse).

 

Afwerking

Geveldesign heeft een uitgebreid gamma van uitvoering en kleuren. Op die manier resulteert het resultaat volledig naar jouw smaak, stijl en voorkeur. Het is ook mogelijk om metalen gevelbekleding te gebruiken voor binnenwanden. 

Je kan ook verschillende soorten metaal combineren. Hier moet je wel rekening houden met de natuurkundige factor. Er kunnen natuurkundige reacties ontstaan als er verschillende soorten metalen in aanraking komen met elkaar (bijvoorbeeld als aluminium in contact komt met staal, koper, lood of messing) of als de metalen in aanraking komen met water en elkaar. 

Bespreek met jouw Geveldesign adviseur de verschillende mogelijke combinaties. 

 • Ontwerp en installeer metalen constructies veel sneller (prefabricage in de fabriek en snelle montage ter plaatse).

Onderhoud 

Een metalen gevelbekleding heeft geen onderhoud nodig. Deze gevel moet niet beschermd worden tegen verschillende weersomstandigheden. De gevel zal sowieso met de jaren vervuild zijn. Deze vervuiling kan met water en een simpel detergent verwijderd worden.

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.