gevelreiniging-1

Het renoveren van het voegwerk is belangrijk om 2 redenen. 

Esthetische aspecten

De voegen bepalen voor een groot deel het uitzicht van de gevel. Het gaat niet enkel om de kleur van de voeg maar ook de manier hoe de voegen zijn aangebracht. Er zijn wel 12 verschillende manieren om een voeg af te werken. 

Iedere afwerking zorgt voor een specifieke uitstraling. Er zijn ook nog verschillende voegmortels, elk van hen heeft een eigen specifieke eigenschap. Geveldesign heeft de nodige productkennis en praktijkervaring op zak die komt kijken bij een gevel te voorzien van een mooi afgewerkt voegwerk.

Bescherming van de gevel

Er wordt vaak gedacht dat barsten en scheuren in het voegwerk niet echt een ramp zijn en dat voegen enkel een esthetisch doel hebben. Het is namelijk een groot misverstand. Het grote nut van het voegwerk is om het metselwerk te beschermen en de gevel te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. 

Vocht is hierbij het grootste probleem. Bij vrieskou kan vorst ervoor zorgen dat er schade aan de gevel is. Voegwerk zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk vocht in de gevel kan trekken. 

gevelreiniging-2

Welk voegsel gebruiken bij het renoveren van voegwerk?

Het is zeer belangrijk dat de juiste soort voegmortel gebruikt wordt. Hoe deze voegmassa is samengesteld, is afhankelijk van de eisen die moeten voldoen worden. Er kunnen verschillende hardheden bereikt worden door te variëren in de verhouding cement, zand en kalk. Er kunnen 12 verschillende types voegen ontstaan door verschillende voegtechnieken te gebruiken (Voorbeeld verdiepte voeg, platte voeg, uitspringend, gekamd, vol en getamponeerde voegen). De platte dicht gestreken voeg wordt het meest toegepast bij woningen.

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat u inspiratie kan opdoen.