nieuwbouw

Het bekleden van uw buitenmuren met PVC heeft veel voordelen, waaronder duurzaamheid en prijs de doorslag geven. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en versies van imitatiehout of steen.

PVC is goedkoop en makkelijk te gebruiken. Daarom wordt het vaak gebruikt als vervanging voor hout en beton. In de bouw wordt het gebruikt voor muurmaterialen, ramen, deuren, dakgoten, luiken en veranda’s.

Het is een lichtgewicht materiaal, duurzaam en herbruikbaar. Meer dan de helft hiervan zijn minerale grondstoffen. PVC-producten worden gemaakt door additieven toe te voegen. Op deze manier kan PVC in verschillende vormen en kleuren verkregen worden.

PVC is vooral populair omwille van de duurzaamheid. Het gaat zeer lang mee zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.

timmer

Voordelen

  • PVC is een goedkoop en gemakkelijk te gebruiken materiaal. Je kan PVC in elke kleur bestellen, u hoeft dus geen verfkosten te voorzien.
  • Het is een lichtgewicht materiaal en kan worden hergebruikt. PVC kan maximaal een paar keer worden gerecycled.
  • PVC is zelfdovend en brandt niet gemakkelijk. Dit komt omdat de aanwezigheid van chlooratomen dat PVC brandvertragend maakt.
  • Er zijn veel mogelijkheden in het ontwerp, omdat de kleur wordt verkregen door toevoeging van additieven. Diverse afwerkingsaccessoires kunnen ook bijdragen aan moderne en unieke ontwerpen.
  • PVC is schokbestendig en niet corrosief. PVC-gevelbeplating vereist niet veel onderhoud: in de meeste gevallen is een waterstraalreiniging voldoende. De PVC buitenmuur is zeer duurzaam. Het heeft antioxiderende eigenschappen en is zo behandeld dat het niet van vorm of kleur verandert. Daarom is PVC extreem goed bestand tegen verschillende weersinvloeden en is het sterk en duurzaam.

PVC hardschuim plaat

De stevige hardschuimplaat van PVC kan worden gebruikt voor nieuwbouw of decoratie, maar is vooral populair bij het renoveren van buitenmuren. PVC heeft ook het voordeel dat het goede isolerende eigenschappen heeft. Warmte-isolatie is immers tegenwoordig erg belangrijk, daarom is PVC erg populair in toepassingen zoals raamprofielen.

Door de panelen op de houten onderconstructie te plaatsen bovenop de huidige gevelafwerking kan de bestaande gevel worden opgeknapt met hardschuim PVC. Vervolgens worden de PVC buitenmuurpanelen via het tand- en groefsysteem met elkaar verbonden.

Kleuren & structuren

De PVC buitenmuur kan vele kleuren hebben. Moderne gevels die er elegant uitzien, zijn ook haalbaar. Je kan de buitenmuurpanelen ook aanpassen aan de contouren van deuren en ramen. De installatie van PVC-panelen kan horizontaal of verticaal gebeuren.

Het heeft een gladde textuur of kan hout of steen volledig nabootsen. PVC kan ook tekst of afbeeldingen afdrukken, zodat je jouw creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Bovendien heeft PVC als voordeel dat je geen buitenmuren meer hoeft te spuiten, wat ook kosten bespaart.

Onderhoud

PVC gevelbekleding kan gereinigd worden met een doekje en allesreiniger.  Chemische schoonmaakmiddelen worden afgeraden omdat hierdoor verkleuringen kunnen ontstaan. Gebruik echter geen schuurmiddelen.

De gevel kan ook gereinigd worden met een een hogedrukreiniger. Er moet echter wel voldoende ruimte zijn tussen de gevel en het mondstuk. Voor het reinigen is het aangeraden om het zand en ander vuil af te borstelen, zo worden krassen vermeden.

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.