steenstrips

In deze moderne tijden kan een authentieke gevel een woning sterk opwaarderen. Spijtig genoeg is vaak ook het tegendeel waar. Gevels van oudere woningen vertonen dikwijls sporen van vervuiling, ook kan de gevel beschadigd zijn door de jaren heen. Gelukkig zijn er verschillende opties om een gevel op te frissen, de ene al wat extremer dan de andere.

Als je houdt van het karakteristieke uitzicht van een gemetste gevel, is het heel waarschijnlijk dat steenstrips de voorkeur krijgen. Steenstrips kunnen op een snelle manier een volledige gevel vernieuwen. Tegenover andere technieken is dit een opluchting. 

Soorten

  • Kleisteen (baksteen)
  • Kunststof
  • Beton
  • Natuursteen

Alle soorten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Geveldesign plaatst enkel de totaalsystemen met het CE label. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van de strips en het totaalsysteem garanderen.

Voor

Na

Onderhoud

Steenstrips hebben niet zoveel onderhoud nodig. Het is aangeraden de gevel te reinigen met een harde borstel en detergent (geen zuurhoudende of chemische reinigingsproducten).

Je kan de gevel impregneren als jouw woning gelegen is vlakbij een vervuild gebied zoals een industriepark. Als de gevel geïmpregneerd is, is deze waterafstotend en wordt de gevel beter beschermd tegen vuil. 

Het kan natuurlijk dat er kleurveranderingen zijn door andere invloeden, deze verandering kan niet gereinigd worden. 

Voordelen

  • Steenstrips kunnen zeer gemakkelijk op maat gezaagd worden 
  • Geen verlies van ruimte
  • Ideaal in combinatie met isolatie
  • Authentiek
  • Ruim aanbod steenstrips

Afwerking

Buitenmuren

Zowel voor nieuwbouw als renovatie worden steenstrips gebruikt. Er zijn veel manieren om je gevel te renoveren, zoals het afkappen van de bestaande gevel om vervolgens deze te voorzien van een nieuwe laag gevelstenen. Toch zijn steenstrips doorgaans veel beter geschikt voor gevelrenovatie dan andere alternatieven.

Om de verwerking van de steenstrips zo eenvoudig mogelijk te maken, zijn ze zowel per steen als per paneel (dus met meerdere stenen) te verkrijgen. Daarbij worden ook steeds de bijhorende hoekprofielen en L-vormige steenstrips geleverd die perfect rondom de gevelhoeken passen. Vervolgens worden de steenstrips op een bestaande gevel of isolatielaag aangebracht. Steenstrips zijn namelijk ook geschikt als afwerking van de muren van houtskeletbouw woningen.

Binnenmuren

Ook op de binnenmuren van een woning kunnen steenstrips een mooi effect hebben, bijvoorbeeld als accentmuur in de woonkamer.

Wat zijn Eco-strips?

Tot op heden werden steenstrips uitsluitend gezaagd uit de hele baksteen. ECO baksteenstrips worden rechtstreeks in de mal gevormd, waardoor bij het zagen van steenstrips het middelste deel van de baksteen niet verloren gaat, hierdoor voorkomt de ECO baksteenstrip afval.

Dus alleen maar voordelen, nog minder grondstoffen om de strips te produceren en nog minder energie om ze te drogen en te bakken.

 

Waarom voor Geveldesign kiezen bij het plaatsen van je gevelsteenstrips

Geveldesign is gespecialiseerd in plaatsen van steenstrips, met of zonder isolatie, voor nieuwbouw als renovatie en op alle ondergronden. Voor elke toepassing hebben wij een oplossing. Je kan bij ons terecht voor een vakkundig advies, gefundeerd op de principes van huidige normen. Sinds de start van Geveldesign wordt nauw samen gewerkt met systeemhouder  Vandersanden. Als erkend verwerker doen wij vaak beroep op hun technische kennis en oplossingsgerichtheid. Met steenstrips stop je elke nieuwbouw- of renovatiegevel in een stijlvol jasje. Een goed idee, want jouw buitenmuren zijn het visitekaartje van jouw pand. Geveldesign werkt uitsluitend met steenstrips van topkwaliteit. Doordat elk bouwdetail nauwgezet is uitgewerkt, kan jouw gevel er weer tegen voor velen jaren.

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat je inspiratie kan opdoen.