Het VELUX merk, dat deel uitmaakt van de VELUX Groep, is sinds 1957 aanwezig op de Belgische markt. VELUX Belgium bestaat sinds 1972 en stelt momenteel ongeveer 90 medewerkers tewerk. Ons kantoor met showroom in Waver is hierbij de basis voor al onze activiteiten.

Al meer dan 80 jaar creëert de VELUX Groep, van Deense oorsprong, wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Onze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren.

Duurzame ontwikkeling

De dakvensters van Velux kunnen bijdragen aan een betere en gezondere binnenruimte voor toekomstige generaties. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en gemaakt van gecertificeerd hout. Al sinds onze oprichting, 80 jaar geleden, zetten we ons in om onze dakvensters te verbeteren en om producten te maken die de samenleving tot nut zijn.

We hebben onszelf een aantal ambitieuze doelen gesteld. In 2041 zullen we Lifetime Carbon Neutral zijn en blijven we de duurzaamheid van onze producten verbeteren. We zullen nieuwe functies toevoegen en de gebruikte materialen upgraden om onze dakvensters slimmer te maken en hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. In 2030 zal een VELUX dakvenster dan ook 50% minder CO bevatten en is de verpakking plasticvrij zijn en gemaakt van 100% recyclebaar en enkelvoudig materiaal.

Waarom? Because, It’s our Nature.