Hoe combineer je verschillende soorten gevelbekleding

Zowel bij nieuwbouw als renovatie is het belangrijk om de juiste keuze gevelbekleding te maken. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden namelijk de soort, de kleur, de structuur, combinatie van meerdere soorten, …

Bij het renoveren van de gevel kan je ineens de woning op de juiste manier en dus volgens de normen isoleren. Daarnaast is het niet onbelangrijk dat de gevelbekleding volledig binnen jouw stijl ligt. Door de combinatie van meerdere soorten gevelbekleding te gebruiken creëer je de leukste en mooiste uitstraling.

Bij het combineren van verschillende soorten gevelbekledingen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken.

Zo is bijvoorbeeld niet elke gevelbekleding even dik. Door de verschillende diktes lijkt het onmogelijk om te combineren maar in de meeste gevallen kan dit opgevangen worden door de gevel ook te voorzien van isolatie. Er kan gespeeld worden met de dikte van de isolatie om op deze manier het verschil in dikte van de bekleding op te vangen. Op deze manier zijn er eindeloos veel combinaties die mogelijk zijn.

Ook de stijl van een gevelbekleding is hierbij belangrijk. Zo creëer je een moderne uitstraling door het gebruik van siliconenharspleister. Als dit gecombineerd wordt met met een houten gevelbekleding voeg je een warm karakter aan de gevel toe. Je krijg een woning die modern oogt, maar toch warm aanvoelt!

Wat dacht je van bepleistering in combinatie met hout? Dit kan voor zowel een moderne als authentieke woningen. Bepleistering en aluminium is ook een mooie combinatie die vooral voor nieuwe woningen gebruikt worden. Hou je van baksteen maar ook van een effen gevel? Je kan steenstrips uiteraard ook combineren met bepleistering. Er zijn dus meerdere combinaties mogelijk. Weet je niet goed waar beginnen en heb je graag meer informatie hierover? Onze adviseurs kunnen je hierover meer informatie geven.