Voordelen nieuw dak + isoleren?

Net zoals het isoleren van de gevel en nieuwe ramen te plaatsen, is het isoleren van het dak een zeer verstandige keuze voor wel meerdere redenen. Via het dak gaat de meeste warmte verloren en hierdoor is dit een van de grootste oorzaken van warmteverlies. Een dak is en blijft de ‘hoed’ van de woning, het is dan ook belangrijk dat het dak juist geplaatst is en voldoende geïsoleerd wordt, zo blijft het dak winddicht en beschermt en geeft het bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Door het goed isoleren van het dak voorkom je warmteverlies en creëer je een aangename temperatuur in de woning. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer is het aangenaam fris in de woning. Daarnaast krijgt de woning een restyling, er is een ruime keuze aan dakbedekking maar ook kan je uit verschillende kleuren kiezen. 

Je verlaagt het energiefactuur drastisch, dit is zeer goed voor je portemonnee. Door het verlagen van het factuur wordt er automatisch aan het milieu gedacht en ben je ecologisch ook zeer goed bezig.

Naast al deze voordelen zorgt het isoleren van het dak er ook voor dat de woning akoestisch geïsoleerd is. Als je woning gelegen is in een drukke straat of andere plaatsen waar geluidsoverlast dagelijkse kost is, dan is dit zeker de moeite om te overwegen. 

Is de zolder een leegstaande ruimte waar je nog een leuke kamer van kan maken? Door het isoleren kan je hiervan gebruik maken en de ruimte omtoveren naar een speelkamer of andere leuke kamer. 

Bij bouwen (nieuwbouw) en renoveren is het isoleren van de woning een van de belangrijkste factoren. De premies en subsidies zijn dan ook zeer interessant bij deze categorie. Kies je voor gevelisolatie, nieuwe ramen en deuren en een dakisolatie, dan is de premie zeker de moeite waard. De woning is op en top qua isolatienormen en je kan hier enkel voordelen uit halen. 

Voordelen dakisolatie

  • Energiebesparend (lager factuur)
  • Verhoogde waarde van de woning 
  • Geluiddempend
  • Aangename temperatuur
  • Mogelijkheid tot uitbreiding kamer
  • Premies en subsidies
  • Ecologisch 

Graag meer informatie over het plaatsen van een nieuw dak met isolatie? Onze adviseurs geven je graag meer informatie over de mogelijkheden en opties.