Waarom nieuwe ramen plaatsen

Net zoals bij gevelisolatie is het ook verstandig om de ramen van de woning te bekijken. Als de ramen enkel glas of simpel dubbele beglazing hebben, kunnen ze best vervangen worden. Er zijn verschillende soorten en kleuren ramen en deuren, je zal dus steeds de ramen vinden die binnen je stijl en bij de woning passen. 

Het is natuurlijk een extra investering die je moet doen maar je zal er geen spijt van krijgen. Ook voor het plaatsen van nieuwe ramen en deuren kan een premie of subsidie aangevraagd worden. 

Door nieuwe ramen te voorzien zal er meer wooncomfort ontstaan. In de zomer zal de woning aangenaam aanvoelen en in de winter zal de koude niet kunnen binnendringen en zorg je dat de warmte de woning niet verlaat, daarnaast resulteert dit in een zeer interessant energieverbruik. Je zal heel wat besparen op het energiefactuur. 

Je staat er misschien niet altijd bij stil maar door nieuwe ramen te plaatsen kan je ook geluiden van buitenaf verminderen. Deze ramen werken geluiddempend, voor een woning aan een drukke baan is dit dus zeker een mooi gegeven.

Voordelen

  • Energiebesparend (lager factuur)
  • Verhoogde waarde van de woning 
  • Geluiddempend
  • Aangename temperatuur
  • Mooie ramen en deuren die bij de woning passen