Waarom buitenmuurisolatie

Gevel isoleren 

Valentijn staat weer voor de deur. Zoek je een origineel cadeau? Gun jezelf en je partner een geschenk waar je nog jaren van kan genieten en investeer in een nieuwe gevel. Het is ten slotte elke dag toch een beetje valentijn. 

Door de woning te isoleren met buitenmuurisolatie kan je jouw liefdesnestje voorzien van een aangenaam binnenklimaat en hierdoor gaat de energiefactuur drastisch zakken. Daarnaast krijgt de gevel een nieuwe uitstraling. Er zijn dus heel wat voordelen aan buitenmuurisolatie. 

Werking buitenmuurisolatie

Het spreekt een beetje voor zich, de isolatie wordt tegen de buitengevel geplaatst. De muren worden hierdoor veel dikker en heeft de woning zijn jasje aan. Vervolgens kies je de gevelbekleding die je verkiest en die bij de woning past. 

Waarom is buitenmuurisolatie interessant

  1. Er zijn verschillende premies en subsidies die je kan verkrijgen bij het isoleren van de woning. Als je de buitenmuurisolatie combineert met een andere soort isolatie zoals het plaatsen van nieuwe ramen of een nieuw dak, kan je een mooi bedrag terugvorderen. 
  2. De gevel krijgt een nieuwe uitstraling en krijgt het uiterlijk waar je zelf volledig achter staat. Je kan kiezen uit verschillende soorten gevelbekleding als je de buitenmuren wil isoleren bv steenstrips, bepleistering, hout, vezelcementplaten, HPL platen, sidings,… Deze soorten zijn beschikbaar in verschillende kleuren en patronen.
  3. In sommige gevallen is het mogelijk om de spouwmuur te isoleren, maar in de meeste woningen is het praktisch onmogelijk door het gebrek aan ruimte. Daarnaast kan je via de spouwmuur niet zo dik isoleren, langs de buitenkant kan je zoveel en zo dik als je wil isoleren. 
  4. Jouw energiefactuur zal enorm zakken. Je hoeft niet te veel te verwarmen in de winter omdat de warmte binnen blijft. In de winter is het langer aangenaam en fris, de koelte blijft binnen. 
  5. De waarde van de woning stijgt. 

Gevelisolatie en de gevelbekleding kan je best laten uitvoeren door een erkende vakman. De gevel wordt volledig volgens de normen afgewerkt. Je kan daarnaast enkel genieten van de premies en subsidies als de werken door een professional worden afgewerkt. De adviseurs van Geveldesign kunnen je hierover meer informatie geven.