Waarom kiezen voor dakpannen

dakpannen

Als je even rondkijkt in het straatbeeld zie je vooral woningen met dakpannen als dakbedekking. Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen en kleuren en hierdoor is er voor bijna elke soort en stijl woning een gepaste dakpan beschikbaar.

Er zijn naast dakpannen verschillende andere soorten dakbedekking waaruit je kan kiezen, misschien wel meer dan je denkt. Zo zijn er ook nog leien, zinken daken, groen dak, riet,… De meeste daken zijn hellend en daarom wordt er meestal voor dakpannen gekozen.

Maar er zijn vele redenen waarom je zou kiezen voor dakpannen. We zetten hier in dit artikel alles even op een rijtje. 

De meest gekozen dakpannen zijn de betonnen en keramische dakpannen. Welke keuze je hierin maakt is afhankelijk van jouw wensen en de vormgeving van de woning.

Keramische dakpannen zijn vervaardigd uit klei, vervolgens wordt deze op een hoge temperatuur gebakken. Na dit proces moeten de dakpannen nog wel afgewerkt worden. Keramische dakpannen zijn lichter in gewicht dan betonnen dakpannen nen daarom ook kwetsbaarder. Als de behandeling van de keramische dakpannen op de juiste manier gebeurt kunnen ze gerust 60 jaar of langer meegaan.  

Betonnen dakpannen zijn zwaarder en sterker als keramische dakpannen. Ze worden door het gebruik van een mal geproduceerd. Hier kan je ook kiezen voor een afwerking, je kan de kleur kiezen. De woning wordt zo beschermd en krijgt daar bovenop een nieuwe look. 

De voordelen: 

  • Lange levensduur: Als je kiest voor dakpannen weet je dat ze zeer lang meegaan, 50 jaar en zelfs meer. Andere soorten dakbedekking zijn veel sneller aan vervanging toe.
  • Onderhoudsvriendelijk: Dakpannen hebben niet veel onderhoud nodig. Het kan al eens gebeuren dat er een dakpan beschadigd geraakt, dit is zeer gemakkelijk te vervangen door een andere dakpan.
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden: Dakpannen zijn zeer sterk en hierdoor kunnen ze wel tegen een stootje.  
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding: Dakpannen zijn zeker niet te duur en daarnaast een product dat zeer lang meegaat, hierdoor zijn ze de meest interessante keuze. 
  • Eenvoudig plaatsen: De plaatsing van de dakpannen gaat heel snel, er zijn dus minder uren nodig om het dak te plaatsen. 

Voor verdere informatie kunnen de adviseurs van Roofdesign je het juiste advies geven.