Eindeloze mogelijkheden met PVC

Welke voor-en nadelen heeft PVC 

Er zijn ondertussen heel wat mogelijkheden in het assortiment nieuwe ramen. Bij elk soort materiaal zijn er voor- en nadelen. We verdiepen ons in de PVC ramen en brengen je op de hoogte van hun bijzondere eigenschappen en voordelen. 

PVC is de meest voorkomende materiaalsoort voor ramen en deuren. PVC ramen passen in elke stijl van eender welke woning. Er zijn eindeloze mogelijkheden als je voor PVC kiest. Er zijn dus enorm veel voordelen aan PVC.

Voordelen 

  • Isolerend

Het gebruik van PVC is zeer isolerend waardoor je warmte in de zomer kan buitenhouden, in de winter hou je de koude beter buiten. Ook is dit akoestisch zeer interessant, je hoort minder geluiden van buitenaf.

  • Uitgebreid pallet kleuren 

Er is een ruime waaier aan kleuren als je kiest voor PVC. Hierdoor heb je uitgebreide keuze als je voor een speciaal uiterlijk wil gaan. Je kan ook voor 2 verschillende kleuren kiezen, voor de binnen-en buitenkant kan je voor een andere kleur kiezen. 

  • Eindeloze mogelijkheden design

Pvc is verkrijgbaar in verschillende diktes en modellen maar het is ook mogelijk om een patroon te kiezen zoals bv. Een houtnerf structuur. DE mogelijkheden zijn zeer ruim en uitgebreid. 

  • Prijs/kwaliteit

De prijs van PVC ligt lager dan hout of aluminium. De grondstoffen zijn niet zo duur en bovendien is het gemakkelijk te bewerken. Prijs/kwaliteit is dit dus de beste keuze

  • Onderhoudsvriendelijk

PVC is een zeer stevig en vast materiaal. Het hoeft nooit geverfd of gelakt te worden. Enkel reinigen met een doek en detergent is voldoende om de ramen proper te houden.

  • Ecologisch

Het is bewezen dat PVC minstens 50 jaar meegaat. Nadien wordt dit materiaal gerecycleerd en kan dit nog dienen voor andere doeleinden. De productie van PVC is minimaal.

Nadelen 

  • Hout en aluminium zijn iets sterker dan PVC. Als je graag grote raampartijen ziet dan moeten deze ondersteunt worden met bv. staal. Enkel PVC is hier geen verstandige keuze. 
  • PVC raamprofielen kunnen niet gebruikt worden met smalle profielen, ze worden geproduceerd met brede profielen. Als je een voorkeur hebt voor smalle en fijne profielen kies je best voor een ander soort materiaal. 
  • Krasjes zullen op PVC sneller te zien zijn als op hout of aluminium. Het is zeker niet het geval je bij de minste aanraking krasjes hebt, in vergelijking met andere materialen kan dit sneller zichtbaar zijn. 

PVC is de laatste jaren zo geëvolueerd en verbeterd. Er zijn heel wat voordelen aan PVC, zeker op het punt van prijs/kwaliteit. 

Wens je graag meer informatie over PVC ramen? Contacteer zeker onze adviseurs, zij kunnen je alle informatie omtrent PVC geven.