Alle gevelsoorten even op een rijtje… Zijn we er vergeten?

Er zijn de dag van vandaag enorm veel opties in de soorten gevelbekleding. Voor elke stijl en smaak is er een gepaste optie. Bekijk hier welke soorten gevelbekleding Geveldesign in de aanbieding heeft. Bekijk zeker ook onze website, hier kan je de uitgebreide informatie vinden over elke soort gevelbekleding. 

Crepi

Gevelbepleistering geeft jouw gevel die moderne en strakke uitstraling. Door het gebruik van gevelbepleistering geef je elke nieuwbouw- of renovatie gevel een stijlvolle uitstraling. Deze vorm van gevelbekleding leent er zich ook uitstekend toe om complexe bouwdelen te bekleden door de keuze uit verschillende texturen en kleuren. Ook is gevelbepleistering waterwerend en dampdoorlatend,  hierdoor vermijd je o.a vorstschade.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – Crepi? Lees meer op de detailpagina. 

Hout

Een houten gevelbekleding heeft een natuurlijke uitstraling en kan omringd worden door een een mooie omgeving of een landschap, dit past er namelijk perfect bij. Dankzij de nieuwe technieken die Geveldesign gebruikt, blijven houten façades bovendien heel lang mooi.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – Hout? Lees meer op de detailpagina. 

Steenstrips

In deze moderne tijden kan een authentieke gevel een woning sterk opwaarderen. Spijtig genoeg is vaak ook het tegendeel waar. Gevels van oudere woningen vertonen dikwijls sporen van vervuiling, ook kan de gevel beschadigd zijn door de jaren heen. Gelukkig zijn er verschillende opties om een gevel op te frissen, de ene al wat extremer dan de andere.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – Steenstrips? Lees meer op de detailpagina. 

Leien

Leien zijn geschikt voor alle soorten gevels, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Ze worden het vaakst toegepast op blinde gevels (gevels waar later nog tegen gebouwd wordt). De verschillende formaten, de verschillende kleuren, en de vele manieren van plaatsing zorgen voor een gepersonaliseerde gevel.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – Steenstrips? Lees meer op de detailpagina. 

HPL-platen

HPL staat voor High Pressure Laminate, of in het Nederlands ‘hogedruk laminaat’. Het product heeft meerdere lagen, deze lagen worden samengeperst onder hoge druk en zo ontstaan er harde en vormvaste platen.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – HPL? Lees meer op de detailpagina. 

Kaleien

Als je de gevel van je woning een compleet andere uitstraling wil geven, dan is het kaleien van je gevel zeker de moeite om te overwegen. Het beschermt de buitenmuren tegen verschillende weersomstandigheden en het geeft een unieke uitstraling aan de woning. Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur wordt uitgesmeerd. Deze methode wordt gebruikt bij gevels, binnenmuren, renovatiewerken en nieuwbouwprojecten. Door te kaleien verberg je foutjes of oneffenheden, het geeft de gevel of binnenmuur een unieke en nieuwe uitstraling. De kalk zorgt voor een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – kaleien? Lees meer op de detailpagina. 

Metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekledingen bestaan al verschillende jaren maar zijn de laatste tijd meer trendy geworden. Geveldesign gaat zeker mee met de nieuwe trends en kan deze dus ook aanbieden. Meestal wordt er bij een metalen gevel gedacht aan een loods of garage. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, het kan natuurlijk ook voor een traditionele woning. 

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – metalen gevel? Lees meer op de detailpagina. 

PVC

Het bekleden van uw buitenmuren met PVC heeft veel voordelen, waaronder duurzaamheid en prijs de doorslag geven. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en versies van imitatie hout of steen.

PVC is goedkoop en makkelijk te gebruiken. Daarom wordt het vaak gebruikt als vervanging voor hout en beton. In de bouw wordt het gebruikt voor muur materialen, ramen, deuren, dakgoten, luiken en veranda’s.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – pvc gevelbekleding? Lees meer op de detailpagina. 

Spuitkurk

Spuitkurk is een nieuwe natuurlijke manier om jouw gevel te bekleden. Een nieuwe manier om jouw gevel te bekleden met een natuurlijk, duurzaam, en ecologisch product: dat is spuitkurk! Spuitkurk vormt een ideale vervanger van traditionele systemen voor gevelbekleding. Bovendien is het een duurzaam ecologisch product.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – spuitkurk? Lees meer op de detailpagina. 

Vezelcementplaten

Je kan een unieke gevel creëren door de gevel of een deel van de gevel af te werken met vezelcement materialen. Het is ook mogelijk om deze samen te gebruiken met andere materialen. Als je kiest voor een deel te bedekken met vezelcement kan je de gevel een decoratieve meerwaarde geven. Het is mogelijk om vezelcementplaten te gebruiken voor renovatie en nieuwbouw. Ook kan dit materiaal gebruikt worden voor daken.

Wil je meer te weten komen over deze gevelbekleding – vezelcementplaten? Lees meer op de detailpagina.