gevelreiniging-1

De gevel stoom reinigen is meestal geschikt bij gevels die op regelmatige basis gereinigd worden en waardoor het vuil niet te extreem is. Deze manier van reinigen is relatief goedkoop en milieuvriendelijk maar is niet geschikt voor alle soorten gevels

gevelreiniging-2

Voor welke gevels is dit geschikt?

Bij het gebruik van stoom is het een goed plan om de druk zo laag mogelijk en de temperatuur zo hoog mogelijk te houden. De temperatuur van het water kan oplopen van 102° Celsius tot 150° Celsius. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer bacteriën gedood kunnen worden.

Stoomreiniging wordt vooral gebruikt bij gevels die goed onderhouden zijn en dus niet heel vuil zijn. Het is mogelijk om de stoomreiniging toe te passen op gevels van compacte natuursteen en weinig poreuze materialen zoals bijvoorbeeld architectonisch beton.

Het is niet aangeraden om stoomreiniging toe te passen op gevels met bewerkte oude materialen, de kans op beschadiging is hier vrij groot. Door de warmte die vrijkomt kunnen er spanningen en scheuren veroorzaakt worden.

De hete stoom kan ook zouten oplossen die de gevel bevat. Het gevolg kan zijn dat er zoutuitbloei op de gevel ontstaat. Het kan ook zijn dat de zoutkristallen bepaalde delen kapot drukken (bijvoorbeeld het voegwerk).

Werking van stoomreiniging.

Er wordt met een stoomgenerator met hoge druk op de gevel gespoten. De stoom aan de spuitmond is verzadigd, het zal het dus bij contact met de gevel water afstomen. Door de stoomstraal wordt het vuil losgemaakt en afgevoerd. De delen die lager liggen worden echter wel rechtstreeks bevochtigt.

Voordelen bij stoomreiniging:

  • Het is bruikbaar voor het regelmatig onderhouden van de gevel
  • Alternatief indien de nevelstraaltechniek niet kan gebruikt worden
  • In vergelijking met de nevelstraaltechniek is stoomreiniging goedkoper

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat u inspiratie kan opdoen.