gevelreiniging-1

Als je last hebt van vocht in de woning of als de gevel regelmatig mossen of algen bevat, dan is het een goede keuze om de gevel te impregneren. De gevel is hierdoor jaren beschermd tegen vocht, verschillende weersomstandigheden en vervuiling. 

gevelreiniging-2

Wat is impregneren

Als de gevel wordt geïmpregneerd,  wordt er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur aangebracht. De vloeistof zuigt zich diep in de poriën van de stenen, ook laat het tegelijk een waterafstotende laag achter. Er kan door deze beschermende laag geen vocht in de muur trekken en zal ook minder vuil aantrekken. 

Er zijn dikwijls misverstanden over de termen impregneren en hydrofoberen. De bedoeling van beiden is hetzelfde, namelijk de ondergrond waterafstotend maken. 

Waarom de gevel impregneren?

Er zijn verschillende redenen waarom je de gevel zou impregneren. Het is mogelijk dat er langs de binnenzijde van de woning schimmel gevormd is. Dit gebeurd als de gevel water doorlaat en het vocht op die manier door de stenen binnen kan komen. Door het impregneren kan je schimmeloverlast vermijden. 

Er is ook een verminderde kans op vorstschade Hierdoor worden witte vlekken door zoutuitslag vermeden. Een poreuze gevel absorbeert veel water op en dit tot ongeveer 10% uitzetten bij het vriezen, hierdoor kan er schade aan de gevel ontstaan. Door de gevel te impregneren kan je dit voorkomen. 

Ook al de isolerende waarde van de gevel zal optimaal gewaarborgd blijven.  Het is een optie die zeker te overwegen valt, het heeft meerdere voordelen. 

Voor meer informatie over het impregneren van de gevel kan je jouw Geveldesign adviseur om raad vragen. 

Onze brochure over al onze diensten

Onze cataloog bevat een overzicht van al onze diensten en een prachtig lookbook zodat u inspiratie kan opdoen.